IN MEMORIAM: DRAGAN PAVLOVIĆ PAVKE (1954-2019)

0

Juče je, u Beogradu, u 65. godini života preminuo Dragan Pavlović Pavke, dugogodišnji igrač, trener i prvi čovek ženskog košarkaškog kluba Radivoj Korać. Ostaće upamćen kao čovek koji je imao  energiju, snagu i viziju da od jednog malog beogradskog kluba napravi ozbiljan i konkurentan tim u regionu.

Igračku karijeru započeo je u mlađim kategorijama KK Partizan. Kao student igrao je u košarkaškom klubu Pobednik i Radivoj Korać u periodu od 1974. do 1980. godine. Po završetku igračke karijere nastavio je da se bavi trenerskim poslom. Sa Koraćem je Pavke osamdesetih godina iz sezone u sezonu beležio odlične rezultate i uvodio klub iz ranga u rang takmičenja, stvorivši ekipu za respect, koja je dugo godina bila član međuregionalne lige Srbije. Kasnije je početkom devedesetih sa ekipom Beobanka prošao dva ranga i uveo klub u savezni nivo takmičenja.


Nakon nekoliko godina bez košarke 2005. godine uključio u rad muške ekipe KK Radivoj Koraća, da bi od 2006. godine od pionirske ekipe ŽKK Radivoj Korać stvorio šampionski tim. Na čelu sa Pavketom, prvo kao sportskim direktorom, a kasnije i predsednikom kluba, Korać je u sezoni 2013/2014 godine ostvario istorijski uspeh i došao do osvajanja tri titule: šampiona regionalne ženske ABA lige, prvaka Srbije i pobednika Kupa Milan Ciga Vasojević.

Košarkaški savez Beograda mu je 2015. godine dodelio priznanje za razvoj košarkaškog sporta. Ispraćaj za kremaciju će se obaviti u subotu, 23. februara 2019. godine u 17:00 časova na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 16:30 časova.

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar