VELIKE PROMENE – TROLE I U NEMANJINOJ ULICI, UKIDA SE OKRENTICA STUDENTSKI TRG

0

Iako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pri izboru na tu funkciju rekao da će se u Beogradu u naredne dve godine zameniti svi trolejbusi elektrobusevima, juče su najavljene nove promene i širenje trolejbuske mreže. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javne nabavke za izgradnju nove trojebuske kontaktne mreže.

Nova ideja je da se trolejbusi preusmere prema novom terminusu koji će biti u Dunavskoj ulici, umesto na Studentskom trgu. Upravo je prvi tender raspisan za izgradnju kontaktne mreže u funkciji novog terminusa, a procenjena vrednost radova je 348,5 miliona dinara neto. Drugim tenderom je predviđeno projektovanje i izgradnja kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na Gundulićevom vencu i Terazijama, kao i polaganje napojnih kablova za ispravljačku stanicu u Cvijićevoj ulici. Procenjena vrednost drugog tendera je 108,3 miliona dinara neto.

Povezano: ULICA KRALJA MILANA POSTAJE PEŠAČKA ZONA, A KOLIKI JE UTICAJ NA SAOBRAĆAJ?

Precizirano je da trolejbuska mreža u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici obuhvata izgradnju nove ispravljačke stanice na uglu Cvijićeve i ulice Draže Pavlovića. Takođe je potrebno izgraditi 2km kontaktne mreže trasom ulica Cvijićeva – Venizelosova – Gundulićev venac – Žorža Klemansoa – Dunavska. Kako bi trolejbusi mogli da se kreću novim ulicama, biće potrebno i rekonstruisati raskrsnice Venizelosove i Cvijićeve, Venizelosove i Gundulićevog venca, kao i Gundulićevog venca i Žorža Klemansoa. Ovi radovi treba da traju 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Privremena okretnica kod Palate Albanija

Radiće se i kontaktna mreža u Nemanjinoj ulici, između Trga Slavija i Kneza Miloša, a na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine će biti omogućen pun program trojebuskih veza i obe ulice. Novih 200 metara trolejbuske mreže duž Gundulićevog venca je takođe u planu, a poslednji posao biće izgradnja kontaktne mreže za privremenu trolejbusku okretnicu kod Palate Albanija. Ovde će biti privremena stanica jer se Trg republike zatvara zbog rekonstrukcije.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar