UPUTSTVO GSP-A O KORIŠĆENJU GRADSKOG PREVOZA OD 8. MAJA

1

UPUTSTVO GSP-A O KORIŠĆENJU GRADSKOG PREVOZA – Kao što smo već više puta pisali, prva faza otvaranja gradskog prevoza u Beogradu počeće u petak 8. maja. U ovoj fazi prevoz će moći da koriste isključivo zaposleni, a GSP Beograd objavio je saopštenje sa uputstvom za korišćenje gradskog prevoza u ovom periodu. Saopštenje prenosimo u nastavku u celosti: 

– Prva faza omogućava korišćenje javnog prevoza samo zaposlenim osobama koje pravilno nose ličnu zaštitnu opremu – maske i rukavice.

– Ulazak putnika u vozilo biće moguć samo na jednim vratima (prednjim), dok će izlazak putnika
biti na vratima obeleženim za izlaz, što će na vozilu biti obeleženo.

– Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena u svakom vozilu što će biti i maksimalni dozvoljeni broj putnika u vozilu.

– Redar prevoznika će u vozilu voditi računa da li putnici ulaze pravilno noseći ličnu zaštitnu opremu, proveravaće validaciju kartica za zaposlene što će im ujedno biti i dokaz da je reč o zaposlenim osobama.

– Zaposleni svoj status dokazuju personalizovanom A1 BusPlus karticom sa uplaćenom pretplatnom kartom za tekući mesec za odgovarajući broj zona i u tom slučaju ne moraju kod sebe da imaju overen radni nalog.

– Putnici koji se opredele za jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, koje će takođe biti omogućene, obavezni su da prilikom ulaska u vozilo uz validaciju karte pokažu i radni nalog za tekući dan izdat od strane poslodavca. (Dopuna mesečne karte kao i kupovina jednodnevne, trodnevne i petodnevne karte biće omogućena na kioscima širom Beograda na oko 2.000 prodajnih mesta).

– U slučaju da se putnici ne pridržavaju propisanih mera, kao i u slučaju da u vozilu nema mesta za nove putnike (ako su sva obeležena mesta popunjena), vozačima je dozvoljeno da u vozilo ne prime putnika, a u slučaju potrebe i da zaustave vozilo i obaveste nadležni operativni-kontrolni centar, koji će odmah pozvati komunalnu miliciju ili policiju radi intervencije.

– Ako putnici primete da je u vozilu veći broj putnika od dozvoljenog ili da se neki putnici ne pridržavaju preventivnih mera (ne nose masku i rukavice), imaće mogućnost da takve slučajeve prijave telefonom na BEOKOM servis (tel. 0800 110 011), pri čemu je potrebno da prijave broj linije na  kojoj se voze, ID broj vozila, vreme i mesto uočene nepravilnosti, kako bi bile preduzete adekvatne mere.

– Prevoznici su u obavezi da prilikom javnog linijskog prevoza putnika postupaju po svim preporukama zdravstvenog sektora poštujući i odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

– Vozači i redari moraju da nose zaštitnu opremu, maske i rukavice, dok vozačka kabina mora biti zaštićena, plastičnom ili drugom pogodnom providnom pregradom.

POJEDINA PRODAJNA MESTA BUS PLUS-A POČINJU SA RADOM

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar