UGOVOR ZA BUS PLUS ISTEKAO, A POJAČANA KONTROLA – KOME IDE NOVAC?

5

UGOVOR ZA BUS PLUS ISTEKAO – Kao što smo pisali pre nekoliko dana, 20. septebmra istekao je ugovor sa firmom Apex, odnosno Busplus-om, a Sekretarijat za javni gradski prevoz Beograda je trebao raspisati javnu nabavku za izbor novog partnera za naplatu karata u Beogradu i upravljanje vozilima, o čemu još uvek nema zvaničnih informacija.

Takođe, još uvek nije poznato šta se sada dešava sa Bus plus-om i ko preuzima ovaj sistem u periodu do pronalaska novog partnera. Podsetimo, u dokumentaciji je navedeno da bi novo partnerstvo trebalo biti sklopljeno za narednih 13 godina, kao i da će Grad tražiti da se unapredi sistem kontrole prevoza putnika, da se smanji mogućnost zloupotrebe u sistemu, unapredi mehanizam za nadgledanje i kontrolu prevoznika kroz uvođenje novih funkcionalnosti u sistem, ali i kroz poboljšanje načina informisanja putnika.

Ono što su građani primetili to je da je poslednjih nekoliko dana, tačnije od ponedeljka kontrola u gradskom prevozu nešto pojačana, odnosno primećen je veći broj kontrolora. Ovo je sugrađane navelo da se zapitaju – kome sada ide novac od naplate karata i kazni?

Pretpostavka je da je prethodnim ugovorom regulisan i period između pronalaženja novog partnera, ali zvaničnih informacija još uvek nema.

KRAJ BUS PLUSA – DA ILI NE?

BUS PLUS – POVEĆANA CENA POSEBNE KARTE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

5 коментара

  1. sekretarijat za obrazovanje kraljice marije vise puta isplacuje solidarnu pomoc skolama za istu osobu a nesrecnici koji umiru od karcinoma ne mogu da dobiju istu.Ako im trazis da provere kao u oko da si ih ubo.kakav tal.Eee nesretna Srbijo.

  2. Sto se ne vrati sistem naplate u GSP,sa tim novcem moglo bi da se obnavlja vozni park i kupuju kvalitetni delovi,a ne delovi skart koji traju po principu drzi vodu dok majstori odu.Sa tim parama Gsp bi od gubitasa postao ozbiljan prevoznik,ali to nemoze jer neki imaju interes da ga UNISTE i sve ode u privatne ruke,jer garaze GSP-a se nalaze na najboljim lokacijama.Princip rada je srusi fabrike i proizvodne pogone i zidaj zgrade.

Ostavite komentar