UBLAŽAVANJE MERA I GRADSKI PREVOZ – ŠTA KAŽE STRUKA?

3

UBLAŽAVANJE MERA I GRADSKI PREVOZ – Kao što smo već pisali, nakon Uskršnjih praznika, odnosno od utorka 21. aprila počeće se sa ublažavanjem mera restrikcija u Srbiji. Trenutno su poznati sledeći podaci:

  • Policijski čas biće skraćen i od utorka počinjaće u 18h, umesto u 17h.
  • Najavljeno je da će penzioneri imati za početak, utorak, petak i nedelju od 18 časova do jedan sat uveče, pola sata da prošetaju.
  • Od utorka se takođe pozivaju svi građevinari da krenu na posao. Biće otvorene i zanatske radnje, servisne radionice, obućari, krojači…
  • Što se tiče restorana i kafića, ukoliko sve bude bilo u redu, njihovo otvaranje je planirano za period između 3. i 10. maja, naravno uz pridržavanje mera distanciranja.

Što se tiče gradskog prevoza, prema rečima epidemiologa dr Kona, kada on ponovo krene da saobraća, biće obavezno nositi maske u prevozu.

Povezano: SVE NOVE MERE VLADE SRBIJE NA JEDNOM MESTU

Kon je takođe naglasio da kada popuste drastične mere za sprečavanje epidemije, moraćemo još dugo da se čuvamo, izbegavamo ljubljenje, kao i da ćemo se morati naučiti nekako da sigurnije živimo dok ne dođemo u bezbednu zonu, a to će najverovatnije dugo trajati.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijević, kako se bude povećavao broj radno angažovanih ljudi na teritoriji grada, tako će se povećavati i broj autobusa na ulicama, odnosno polazaka gradskih linija. Ono što je potvrđeno, jeste da gradski prevoz ne može odjednom da bude vraćen u normalno funkcionisanje, već će se čitav proces odvijati po fazama.

NOVA PRAVILA ZA SVE PACIJENTE SMEŠTENE U BOLNICAMA I PRIVREMENIM OBJEKTIMA

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI, GRADSKI PREVOZ

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250


Podelite ovo sa prijateljima

3 коментара

  1. Samo me zanima kada ce da se ukinu ovi koridorski prevoz i da se zspisravi normalan uz obaveznu masku jel vec vec mesec i jace nemogu na posao putuhem iz Ralje kod Beograda.

    • Razumno je da će se sve vraćati polako u normalu. Ali, GSP, rasadnik virusa. Kako tu sprovesti meru distanciranja od 2m? A, to je mera na koju se stavlja najveći akcenat.

Ostavite komentar