TRKA I ROLERIJADA PONOVO BLOKIRAJU GRAD – VELIKE IZMENE U SAOBRAĆAJU

0

Sutra, 6 oktobra se u Beogradu održava Trka Patrijarha Pavla kao i 21. beogradska Rolerijada zbog čega će doći do velikih izmena u gradskom saobraćaju. Doći će do izmena na ukupno 25 linija gradskog prevoza. Sve izmene pogledajte u nastavku.

Tokom održavanja Trke patrijarha Pavla (trasu trke pogledajte ovde) u periodu od 16h do 22h doći će do promene režima rada linija JGP-a na sledeći način:

 • Tramvajska linija br.3 će saobraćati do stare okretnice Topčider.
 • Linija br. 37će saobraćati na skraćenoj trasi na relaciji Pančevački most – Vidikovac.
  Vozila sa linije će: u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića – Kneza Višeslava do terminusa Vidikovac saobraćati ulicom Patrijarha Joanikija.
 • Linije br. 42 i 59 će saobraćati na skraćenoj trasi na relaciji Slavija (Birčaninova) – Miljakovac 1.
 • Vozila sa linija br. 47 i 94 će saobraćati izmenjenom trasom u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Save Maškovića – Bulevar oslobođenja do raskrsnice ulica Kružni put Kijevo – Slavka Miljkovića, sledećim saobraćajnicama: Bulevar oslobođenja,Bulevar JNA, Kružni put,Kružni put Kijevo i dalje redovnom trasom.
 • Linija br. 50 se deli na dva dela, i to 50A: Ustanička – Miljakovac 1, i 50B: Banovo brdo – Vidikovac. Vozila sa linije broj 50B će: u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića – Kneza Višeslava do terminusa Vidikovac saobraćati ulicom Patrijarha Joanikija.
 • Linije br.54 i 504 će saobraćati na skraćenoj trasi na relacijama:54 (MZ Makiš – Železnik – ulica Oslobođenja) i 504 (Resnik /Železnička stanica/ – ulica Oslobođenja). Vozila sa pomenutih linija će promenu smera kretanja vršiti na kružnom toku u ulici Oslobođenja neposredno posle vijadukta na Kružnom putu Kijevo.
 • Linija br.501 će saobraćati na skraćenoj trasi Staro Kijevo – ulica Oslobođenja. Vozila će promenu smera kretanja vršiti na kružnom toku u ulici Oslobođenja neposredno posle vijadukta na Kružnom putu Kijevo.
 • Linija br.502 će saobraćati na skraćenoj trasi Vidikovac – Orlovača.
 • Linija br.505 će saobraćati dvosmerno na skraćenoj trasi na relaciji Miljakovac 1 – Sunčani breg preko Miljakovačkih staza, (zona stajališta Sunčani breg 1). Vozila sa pomenute linije će promenu smera kretanja vršiti u ulici Patrijarha Dimitrija, manevrom u raskrsnici u visini kućnog broja 100 (zona stajališta Sunčani breg 1) i nosiće oznaku 505L1.
[ditty_news_ticker id=“36340″]

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Napomena: Prolaskom poslednjeg učesnika trke ulicom Pilota Miahila Petrovića na delu od ulice Miška Kranjca do ulice Maričke (očekivano vreme je 17:30 časova) planirano je uspostavljanje saobraćaja u ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca i Borskoj, nakon čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati redovnim trasama.


Zbog održavanja manifestacije 21. beogradska rolerijada 201”, doći će do izmena saobraćaju u centru grada. Ove godine trasa „Rolerijade” biće blago modifikovana i skraćena, kako ne bi dolazilo do značajnije obustave saobraćaja i obuhvataće potez od Ulice kneza Miloša do Terazija.

Tokom održavanja „Rolerijade”, 6. septembra, u ulicama Terazije, Kralja Milana (deo od Ulice kneza Miloša do Ulice Kolarčeva) i Kolarčeva, u periodu od 7 do 17 časova, doći će do sledećih promena u radu linija javnog prevoza:

 • Trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29 se privremeno skraćuju od perifernih terminusa do Trga Slavija.
 • Privremeno se uspostavlja polazno/dolazno stajalište za linije 19, 21, 22 i 29 na Trgu Slavija u zoni platoa ispred Narodne Banke Srbije (između Ulice kralja Milana i Ulice Nemanjina).
 • Vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2 i E8 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.
 • Privremeno se uspostavlja stajalište u smeru prema ulici Bulevar kralja Aleksandra u ulici Makedonska, u visini postojećeg stajališta za noćni prevoz ispred preduzeća „Dunav osiguranje”.
 • Autobusi sa linije 27 će, u smeru ka Trgu republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike, terminus „Trg republike”, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.
 • Vozila sa linije 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Trg republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasoma.
 • Minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike, Francuska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar