SVE PROMENE U PREVOZU ZBOG NOVIH RADOVA, ŠTA SU ALTERNATIVE?

0

Danas su počeli novi radovi u centru Beograda, a prva faza je zatvaranje ulica Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka i 27. marta, od Starine Novaka do Takovske ulice.

Zbog toga je došlo do sledećih promena u prevozu:

Tramvaji:

– Tramvajske linije 5 i 10 se ukidaju;

– Tramvajske linije 6 i 14 se pojačavaju;

– Tramvajska linija 2L1 od Vukovog spomenika nastavlja ulicama Ruzveltovom i Mije Kovačevića do Omladinskog stadion.

Autobusi

– Uspostavlja se autobuska linija 5A na relaciji Dorćol /SRC Milan Gale Muškatirović/ – Vukov spomenik. Trasa će biti: terminus „Dorćol” /SRC „Milan Gale Muškatirović” –Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – DŽordža Vašingtona – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik;

– Autobuska linija 65 će u zoni radova saobraćati ulicama Svetog Nikole, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Terazijski tunel i dalje redovnom trasom;

– Autobuska linija 77 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, Svetogorskom i dalje redovnom trasom

– Autobuska linija 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, DŽordža Vašingtona i dalje redovnom trasom. Sve navedene trase su iste za oba smera kretanja.

Stajališta

– Sva stajališta u zoni radova se privremeno ukidaju.

– Na izmenjenim delovima trasa autobusi će koristiti postojaća stajališta.

– Uspostavlja se privremeno stajališta Takovska za linije 5A i 79 u ulici Džordža Vašingtoana, neposledno ispred ulaza u OŠ Vuk Karadžić, oko 50 metara nakon raskrsnice sa Takovskom ulicom.

Alternative

Alternativa stajalištu Mašinski falutet u ulici Kraljice Marije je stajalište Vukov spomenik u Ruzveltovoj ulici na koji staju linije: 2L1, 5A, 12L, 25, 25P, 27, 32, 65, 66 i EKO1. Malo dalje u Bulevaru kralja Aleksandra nalazi se stajalište za tramvajske linije 6, 7 i 14.

Alternativa stajalištu Palilulska pijaca u ulici 27. marta su: stajalište 27. marta u ulici Starine nova na koji staju linije 33 i 38 (koje omogućavaju vezu sa Bulevarom kralja Aleksandra kod Pravnog fakulteta i Cvijićevom ulicom), stajalište 27. marta u Takovskoj ulici gde staju linije: 5A, 23, 40, 77 i 78.

Alternativa stajalištu Takovska u ulici 27. marta su stajališta u Takovskoj ulici i privremeno stajalište u ulici Džordža Vašingtona za linije: 5A, 23, 40, 77 i 79.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar