50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

ŠTA KADA NE RADI VALIDATOR ZA BUS PLUS?

5

Sigurno ste se do sada zadesili u vozilu gradskog prevoza u kojem validator za Bus plus nije radio. Šta u slučaju da zbog toga niste otkucali kartu, a kontrola uđe? Uputili smo ovo pitanje Bus plus-u, a odgovor svakako nije iznenađujući.

Što se Bus plus-a tiče, svaki putnik mora imati očitanu važeću kartu bez obzira na to da li aparat za otkucavanje radi. U tom slučaju, na putniku je da u vozilu ode do drugog aparata koji radi i otkuca kartu.

SEDAM NAČINA ZA PLAĆANJE BUS PLUS KARTE

Gužva u autobusu, to da li sa sobom imate kofer, da li ste uši sa kolicima sa bebom ne izuzima od ovog pravila, pa vas aparat koji ne radi kod vrata gde ste ušli ne može sprečiti od posledica u slučaju da vas zateknu bez karte.

Ali kako ovo fukcioniše u praksi? Dešavalo se da kontrolori imaju razumevanja, pa ne prave problema ukoliko aparat za očitavanje kartice ne rade. Ipak, po pravilima kompanije imaju pravo da vam napišu kaznu, pa budite oprezni.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

5 коментара

  1. Ma važi…Ne pada mi na pamet da jurim ispravne validatore. Ako radi-OK, ako ne radi neka poprave. Ja tako i pokažem zube, da vidiš kako imaju razumevanja.

  2. Treba promeniti način naplaćivanja karata. Ovo je nenormalno više. Treba da jurim aparat koji radi? Ma stvarno. I tako dok idem do aparata koji možda radi, treba da poginem, jer kako vozači koče i kakav je saobraćaj, dešava se stalno da popadamo u autobusu, još mi samo treba da se šetam od aparata do aparata. SIgurno hoću, trčim, pa se saplićem. Sramota kako se ophode prema nama, sramota. Još veća je naša sramota što im to dozvoljavamo.

  3. Ma neka me samo pogleda…..kartu imam….. prvo se oni ponašaju kao šerifi-dobili „vlast“ nad običnim narodom….. ne pokazuju ni svoju legitimaciju a napadaju najslabije….. ošišane i „opasne“ zaobilaze

Ostavite komentar