ŠTA BI SE DOGODILO UKOLIKO BI SE UKINUO BUS PLUS?

4

Čelnici grada već neko vreme najavljuju mnoge promene u gradskim prevozu, a među sindikalcima se pominjalo da bi u budućnosti moglo doći i do promene sistema naplate karata, tj. Bus plusa, prenosi Blic.

Bus Plus sistem je uveden 1. februara 2012. godine, a ugovor sa firmom Apeks potpisan je na deset godina. Ukoliko bi Grad rešio da ovaj ugovor raskine, to je moguće, ali uz određenu novčanu naknadu. Cifre su se iz godine u godinu smanjivale, te bi Grada ukoliko sada raskine ugovor, Apeksu trebao da plati milion evra.

Ipak, zaključak portala Blic je da će se ipak najverovatnije sačekati da ovaj ugovor istekne početkom 2022. godine, nakon čega će se pregovarati o njegovoj daljoj implementaciji ili eventualnom raskidu saradnje.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

4 коментара

  1. Baš me zanima kako bi naplačivali karte bez bus-plus sistema. Prodajom karata kod vozaca i ulaskom samo na prednja vrata ili umesto prinosenja elektronske kartice kao sada, otkucavanjem kartonskih karata ko pre 20 godina?? Ja im tek tada necu placati karte.

  2. Meni kao najbolje rešenje deluje nešto između Vesićevog predloga i postojećeg stanja, a to je u suštini „slobodan javni prevoz“. Naime, svaka firma je u obavezi kada prijavi zaposlenog ili radno angažovanog na teritoriji grada Beograda, da na račun sekretarijata za saobraćaj grada beograda uplati iznos od 3200 dinara koliko iznosi mesečna pretplatna karta. Tako bi se onemogućili nesavesni poslodavci da plaćaju prevoz u okviru plate ili da ga uopšte ne plaćaju, kao i nesavesni radnici da koriste javni prevoz bez plaćanja. Studenti, đaci, nezaposleni i penzioneri bi kao i do sada plaćali neki simboličan iznos na godišnjem nivou, dok bi karte kupovali samo gosti.

    • Pa nisam znala da za studente koji palacaju karu 1500 je simbolican iznos.Treba uzeti u obzir da 80% sto se vozi GSP-om ima platu oko 25000.Tako da iznos od 1500 nije simbolican na tako nisku platu.A gde je tu i markica za zaposlenog od 3200 + za studenta 1500.Po meni mesecna maksimalna za studente 500 dinara a za zaposlene 1500 tada bi svi kupovali.Ovako je previse.Prva ja necu da kupim jer te pare uopste ne idu GSP niti za povecanje platama vozaca nego ide za neke sefove itd…

Ostavite komentar