SA KAKVOM KARTOM SE MOŽE U GRADSKI PREVOZ TOKOM PRVE FAZE?

5

SA KAKVOM KARTOM SE MOŽE U GRADSKI PREVOZ – Kao što je već poznato, prva faza otvaranja gradskog prevoza počinje sledeće nedelje 8. maja, a u ovoj fazi isti će moći da koriste isključivo zaposleni uz radni nalog, naravno uz poštovanje svih mera zaštite. Juče smo već pisali nešto detaljnije o pravilima koja će važiti u gradskom prevozu i kojih će svi putnici moći da se pridržavaju, a više o tome pročitajte klikom na link ovde.

Veliku zabrinutost kod građana izazvala je informacija o tome da će u prevoz moći da ulaze samo zaposleni uz radni nalog i personalizovanu Bus plus karticu za zaposlene (A1), jer veliki broj sugrađana nema ovakvu vrstu kartice, a trenutno ne postoji mogućnost da se ista izvadi.

Jutros je gost Beogradske hronike RTS-a bio zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je naveo sledeće:

Gradski prevoz mogu da koriste samo zaposleni, oni koji imaju personalizovanu kartu, jasno je da su zaposleni i mogu ući u prevoz. Oni koji nemaju mogu imati jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu i oni ulaze uz tu kratu i radni nalog kompanije, kojim dokazuju da su zaposleni.

Cena jednodnevne karte je 250 din, trodnevne 700 din, a petodnevne 1000 din (navedene cene su za zonu I i II).

Podsetimo, u fazi nakon ove, gradski prevoz će moći da koriste studetni i đaci, u narednoj fazi nezaposleni, a u poslednjoj fazi stariji od 65 godina. Kada će uslediti ove faze, još uvek nije poznato.

ČEMU SLUŽE CRVENE TAČKE I LINIJE NA AUTOBUSKIM STAJALIŠTIMA?

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

5 коментара

  1. Pingback: Gradski prevoz posle vanrednog stanja: U Beogradu zasad samo za zaposlene sa kartama, maskama i rukavicama | Lokator.Blog - Novosti kako ih Vi želite!

  2. Šta je sa nama koji imamo A1 mesečnu kartu kupljenu za mart, a posle uvidjenja vanrednog stanja nismo imali i nismo koristili gradski prevoz. Da li možemo sa istom kartom od 15.maja da se vozimo do kraja meseca bez uplate nove mesečne?

  3. Uvedite da nema placanja gradskog prevoza za maj u Beogradu. Mnogi ce tek krenuti polovinom meseca, mozda nece svakodnevno ici na posao. Takodje, ako smanjujete broj vozila, kako ce neko ko ulazi recimo na petoj stanicu , uopste uci u prevoz.

    • Šta je sa nama koji imamo A1 mesečnu kartu kupljenu za mart, a posle uvidjenja vanrednog stanja nismo imali i nismo koristili gradski prevoz. Da li možemo sa istom kartom od 15.maja da se vozimo do kraja meseca bez uplate nove mesečne?

  4. Jasmina Tosic on

    Vesicu lopove! Sa kojim pravom ti ljudima izbijas pare iz dzepa. U ovoj situaciji ces da potkradas ljude I da ih teras da kupuju jednodnevne karte. Sa kojim pravom si ukinuo pojedinacnu kartu?

Ostavite komentar