50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

PORED GSP-A U BEOGRADU USKORO I PRIVATNI TRAMVAJI

1

Pred poslanicima Skupštine Srbije nalazi se Predlog zakona o dopuni Zakona o komunalnim delatnostima, a po usvajanju omogućiće se privatnicima da, pored GSP-a, prevoze tramvajima i trolejbusima putnike.

Zakon je do sada propisivao da javni linijski prevoz putnika trolejbusima i tramvajima mogu da obavljaju isključivo javna preduzeća osnovana od strane lokalne samouprave. U obrazloženju se navodi da je izmena potrebna kako bi se uveo privatni sektor u te poslove i smanjio finansijski pritisak na lokalni budžet.

Pored toga, navodi se da se predlaže donošenje ovih izmena zakona po hitnom postupku, jer zatečene probleme treba što pre rešavati.

Kako samo Beograd ima tramvajski i trolejbuski prevoz u Srbiji, stručnjaci pretpostavljaju da Grad Beograad želi da privatni sektor takođe radi na širenju šinske mreže, kupovini novih tramvaja i njihovoj eksploataciji.

Što se tiče trolejbusa, već je najavljeno da će ova vozila biti izbačena iz upotrebe i da će umesto njih Grad kupiti 80 elektro-autobusa, ali nije poznato kada se očekuje da ovaj proces bude gotov.

izvor: Novosti

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar