PONOVO PAKAO – KLIME UKLJUČIVANE SAMO DOK SU BILE KONTROLE?

2

Kao što smo već pisali, 2. jula je počela vanredna kontrola klima uređaja u gradskom prevozu koja bi trebalo da traje čitavo leto. Kako je tada najavljeno, prevoznici čiji autobusi budu zatečeni sa klima uređajima koji ne rade zbog štednje goriva, biće kažnjavani na licu mesta sa kaznom od dva miliona dinara. dok će neka vozila biti upućena na vanredni tehnički pregled.

Posle desetak dana od početka kontrolisanja vozila, pregledano je ukupno 296 vozila i ustanovljene su 94 nepravilnosti. Zatečeno je 35 neispravnih klima-uređaja, 49 vozača koji nisu nosili uniforme i 9 vozila u kojima je bio neispravan displej. Napisana je i jedna kazna za vozilo koje nije bilo čisto. Za sve zatečene pisana je pojedinačna ugovorna kazna u iznosu od 20.000 dinara.

Ipak, kako navode građani, utisak je da su klime uključivane samo u prvim danima kontrole i da veliki broj vozila i pored oznake Klimatizovano vozilo, ipak nema klimu. Neretka je situacija da uđete u autobus, iz otvora izlazi vazduh, ali on nije rashlađen. U pitanju je najverovatnije ventilacija koja u ovim paklenim danima i nije od neke koristi, posebno kada su špicevi i veće gužve.

Pišite nam kakva je situacija u prevozu u vašem delu grada.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

2 komentara

  1. Biljana Lukić on

    13h52min upravo se vozim 27-icom prema trgu.Od klime ni traga ni glasa,autobus se raspada,prokuvava… kako neko sme ovo pustiti u saobraćaj!!!!??????

Ostavite komentar