POČINJU DA RADE KLIME U PREVOZU, ALI POD POSEBNIM USLOVIMA

0

KLIME U PREVOZU – Klima uređaji u gradskom prevozu nisu se koristili zbog epidemije korona virusa, međutim zbog najavljenih visokih dnevnih temperatura, to će se promeniti.

Sekretarijat za javni prevoz naložio je prevoznicima da klima uređaje mogu koristiti na osnovu preporuka za primenu mera pri korišćenju klima-uređaja u vozilima dobijenih od Gradskog zavoda za javno zdravlje. Ovo znači da će udeo vazduha koji se zahvata iz spoljašne sredine biti što je moguće veći, uz optimalnu kombinaciju sa prirodnom ventilacijom. Klima uređaji će se koristiti kada su temperature napolju preko 28 stepeni Celzijusa i to tako da u prevozu bude pet stepeni niže, uz podešavanje snage ventilatora klime na minimum.

Na okretnicama će se vršiti provetravanje vozila i produvavanje celog ventilacionog sistema. Takođe, potrebno je raditi dezinfekciju filtera dva puta dnevno, na početku i na kraju smene.

Povezano: OTVORENA LETNJA SEZONA NA ADI – ŠTA SE PREPORUČUJE?

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZNa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar