KO SE VOZI VANREDNIM LINIJAMA I POD KOJIM USLOVIMA?

0

KO SE VOZI VANREDNIM LINIJAMA – Jedna od glavnih tema poslednjih dana pored epidemije korona virusa u Srbiji jeste ukidanje javnog gradskog prevoza i uvođenje vanrednih linija.

Uvedeno je ukupno 32 vanredne linije, čiji kompletan spisak sa redovima vožnje, polascima i terminusima možete pogledati klikom na link ovde. Ove linije prevoziće u narednom periodu sve Beograđane sa radnom dozvolom i specijalnim nalogom svog preduzeća, kao i sve medicinske radnike.

Kako prenosi Blic, vanredne linije namenjene su sledećim grupama građana: 

  • Medicinsko osoblje (uz zdravstvenu legitimaciju)
  • Nemedicinsko osoblje (uz ličnu kartu)
  • Pripadnike Vojske, MUP-a Srbije, Gradske uprave i zaposlene u javnim preduzećima
  • Radnike privatnih preduzeća koji imaju radnu obavezu (uz važeću Busplus karticu)

Kako je naveo predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, svi koji budu ulazili u autobuse gradskog prevoza moraju da imaju radni nalog svoje firme i plaćen Bus plus. On je dodao da ovo ne važi za lekare i medicinske sestre koji će u prevoz ulaziti sa lekarskom, odnosno licencom koju imaju medicinske sestre.

Takođe, pomenute linije će se svako veće korigovati, a nove informacije biće ažurirane na sajtu GSP-a.

Sve ustanove i subjekti mogu se obratiti na e-mail adresu javniprevoz.covid@beograd.gov.rs, na koju mogu dostaviti svoje zahteve sa potrebama zaposlenih za organizovanjem posebnih linija gradskog i prigradskog prevoza.

Iz Sekratarijata za javni prevoz su naveli da su sve ustanove i subjekti dužni da za svoje zaposlene obezbede radne naloge posebno za svaki dan, kao i da radnicima uplate pretplatne karte za tekući mesec (Bus plus).

Izvor: Tanjug, Mondo, Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar