GRADSKI PREVOZ, MASKE I NJIHOVA POTPUNO NEPRAVILNA UPOTREBA

0

GRADSKI PREVOZ I MASKE – Gradski prevoz u Beogradu pušten je 8. maja i u njega mogu ući građani sa svim markicama, odnosno kartama, ne samo oni sa personalizovanim karticama za zaposlene kako je ranije bilo reči. Autobusi saobraćaju po letnjem redu vožnje, a sigurno ste primetili da se u jutarnjem i popodnevnom špicu ipak stvaraju prilično velike gužve u istima.

Ukoliko ste se ovih dana vozili gradskim prevozom, sigurno ste oko sebe pomalo zagledali koliko ljudi nosi zaštitne i rukavice. Većina sugrađana poštuje preporuke struke nošenja istih u gradskom prevozu, međutim određeni broj sugrađana masku za lice nosi samo preko usta, ne i preko nosa. Ovo se najverovatnije dešava, kako građani navode jer im maske smetaju da normalno dišu, magle im naočari ili su jednostavno neinformisani o pravilnoj upotrebi.

DRASTIČNE KAZNE ZA NENOŠENJE MASKE?

Zanimljiva je scena koja se takođe može primetiti, kada npr. dve poznanice putuju gradskim prevozom – obe nose maske, ali u momentu kada žele da razmene po koju reč, one istu sklanjaju sa usta, najverovatnije kako bi se bolje razumele, što takođe ne bi trebalo raditi.

Podsećamo da prilikom nošenja maska za lice u svakom momentu mora pokrivati i usta i nos kako bi bila efikasna i smanjila rizik od zaraze. Izbegavajte nepotrebno dodirivanje i nameštanje maske. Ukoliko masku odvežete i pustite da visi, a zatim vratite na lice, maska više nije sterilna. Nemojte nositi istu jednokratnu masku više puta. Ukoliko osetite da je maska vlažna, zamenite je čistom, suvom maskom.

Detaljnije o pravilnoj upotrebi maske za lice i rukavica možete pročitati u tekstu ispod.

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM UPOTREBE MASKI I RUKAVICA?

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar