GODINAMA BEZ BUS PLUS-A: BARIJERE NA JOŠ JEDNOJ STANICI BG-VOZA

0

Ukoliko redovno koristite autobuse javnog gradskog prevoza, verovatno vam je već dobro poznato koliko često u isti ulaze i kontrolori. Ponekad se čak dešava da u isti prevoz uđu i do dve kontrole u toku jedne vožnje. Situacija je malo drugačija kada je u pitanju BG voz. Kontrolora nikada nema, kao ni validatora, a na većinu železničkih stanica možete ući bez prethodnog prislanjanja kartice, prenose Novosti.

Na početku uvođenja Bus Plus sistema, validatori za otkucavanje karata su se nalazili i u svim vozovima koji su u sistemu BG voza. Međutim, vremenom su građani iste polako uništavali tako da ih sada skoro uopšte nema. Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz navode da se zbog masovnog uništenja i oštećenja odustalo od naplate karata na ovaj način.

Rešeno je da se uvede validiranje karata na ulazu u stanice gde je to moguće, a to je Pančevački most, Vukov spomenik i Karađorđev park. Validatori se nalaze na ulazima samo na stanicama Pančevački most i Karađorđev park tako da svi putnici koji idu iz Resnika do centra ili iz Batajnice do Ovče mogu da se voze besplatno ukoliko uđu na nekoj van ove dve stanice.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata, barijere na ulazu bi trebalo u narednom periodu i na stanicu Vukov spomenik. One će se zbog bezbednosti putnika preneti na gornji nivo stanice i u narednim danima bi trebalo da budu monitrane. U budućnosti se planira uvođenje barijera na svim stanicama BG voza.

Pročitajte iŠTA KAŽU SITNA SLOVA NA POLEĐINI BUS PLUS KARTICE?

Izvor: Novosti, Dnevno

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar