50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

ČETIRI NAČINA DA UŠTEDITE NA VOŽNJI KROZ BEOGRAD

0

Više puta smo pisali o Bus plus karticama i korišćenju istih, a kada je u pitanju gradski prevoz postoji i nekoliko načina kako da uštedite na vožnji kroz Beograd. Kako možete ostvariti popust pročitajte u nastavku.

Rabat

bus-plus-kartica2

foto: Beograd uživo

Ukoliko na vašu Bus plus karticu uplatite 900 dinara i više, na istoj ćete dobiti dodatnih 100 dinara. Dakle sa uplatom od 900 dinara, na vašoj kartici dobijate 1.000 dinara na računu za plaćanje gradskog prevoza.

Godišnje karte

Ukoliko platite kartu za 365 dana, uštedećete jednu mesečnu dopunu za godinu dana tj. uz kartu za godinu dana plaćate 11 meseci, a 12. dobijate gratis. Bitno je napomenuti da godišnja karta za zaposlene iznosi 32.890 dinara, za 1. i 2. zonu 36.025 dinara, za 1. 2. i 3. zonu cena je 42.790, a za sve četiri zone čak 54.890 dinara.

Studenti takođe mogu kupiti godišnju kartu (11.990 dinara za zonu 1), kao i ostale povlašćene kategorije, osim nezaposlenih.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Produžena vožnja

bus-plus-aparat-autobus-gsp

foto: Beograd uživo

Vremenske Bus plus karte važe 90 minuta, jedan dan, tri il pet dana. Međutim, nakon isteka vremena važenja kartice, imate pravo da nastavite vožnju do poslednje stanice. Ukoliko je poslednje presedanje – validiranje ostvareno u 89. minutu od trenutka prve validacije, karta će važiti do kraja te vožnje. Dalja presedanja u ovom slučaju nisu moguća.

Posebna karta

Ako vas kontrola zatekne u prevozu bez očitane kartice, a ne želite da platite kaznu, možete kupiti posebnu kartu koja važi do kraja dana za koji je izdata. Posebna karta nije nimalo jeftina opcija, ali je svakako jeftinija nego kazna i omogućava vam da do kraja dana koristite prevoz.

Izvor: Telegraf / Bus plus

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar