50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

BUS PLUS UMESTO NOVCA – PREPORUKA SVIM OPŠTINAMA DA KUPUJU MESEČNE KARTE

6

U cilju poboljšanja naplate gradskog prevoza, čelnici prestonice su svim opštinama poslali obaveštenje da su od novembra dužni da zaposlenima uplaćuju mesečnu Bus plus pretplatu. Do sada je više od polovine opština naknadu za prevoz isplaćivalo u novcu, a među njima su Rakovica, Zemun, Surčin, Vračar, Voždovac, Obrenovac, Sopot,.. prenosi Blic.

Iz opštine Stari grad su naveli da su oni do sada za više od polovine zaposlenih kupovali mesečne Bus plus karte. Oni su inače treća opština po procentu uplata. Prema zakonu, odnosno kolektivnom ugovoru o radu, zaposleni imaju pravo izbora, tačnije da odluče da li će im taj novac biti uplaćen na račun ili će dobiti Bus plus kartu, pa su oni takođe naveli da će i ubuduće poštovati volju zaposlenih.

U zvaničnom dokumentu koji je dostavljen opštinama stoji da će oni koji ne budu postupali po navedenoj preporuci biti sankcionisani, odnosno neće moći da povlače sredstva iz budžeta kapitalnih investicija i neće se razmatrati njihovi predlozi za produženje linija javnog gradskog prevoza

Ukoliko ova preporuka donese pozitivne rezultate, sva preduzeća čiji je Grad osnivač bi mogla da dobiju isto obaveštenje.

Pročitajte i: GSP – USKORO IZMENE TARIFNOG SISTEMA?

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

6 коментара

  1. Зато се пола аутобуса шверцује, а добијају новац за превоз на послу. То нису неки просјаци, него жене са вештачким ноктима, шатираном косом, нашминкане… Мука ми је сваки дан, кад почне расправа са контролорима. Треба избацити из тих уредби и правилника, давање превоза у новцу и мирна Бачка.

    • Naknada za prevoz nije vezana za gradski saobracaj. To je samo to sto mu ime kaze – naknada za prevoz do posla. Mozes ici autobusom, kolima, taksijem, svejedno je. Postoje firme koje daju i vece naknade za prevoz od vrednosti mesecne dopune. Ako neko ne koristi GSP, vec mu se kolima isplati da za tu sumu dolazi na posao, ne vidim svrhu nasilne kupovine busplus dopune od strane poslodavca, koji je oslobodjen placanja poreza na tu naknadu.

  2. Onda uvedite malo bolji prevoz i kulturnije vozace. I naucite ih da staju samo na stanici a ne gde im padne na pamet. Ovo se najvise odnosi na liniju broj 20.

  3. Zasto bi uplacivali novac? To ne bi promenilo da prevoz bude bolji. Prevoz nam je ocajan autobusi krsevi, kada pada kisa pokisnete,leti ne radi klima, guzva je ogromna. Ja licno te pare koristim da podelim gorivo sa kolegama do posla. Prevoz je ocajan jednom recju

  4. Novac, naravno. Mozda stanujem 600m od posla i ne koristim gradski prevoz, mozda na posao dolazim kolima pa od mesecne markice delimicno pokrijem troskove goriva, mozda me kolega koji stanuje blizu pokupi i vozi njegovim kolima, mozda me suprug/supruga voze ujutru na posao, mozda mi je posao terenski pa i ne idem u kancelariju vec sluzbenim kolima pravo na teren… Sta ce mi onda mesecna markica za prevoz, plus ne mogu drugi da je koriste umesto mene (npr. supruga, sin itd.)??

Ostavite komentar