BEOGRADSKA KARTICA – KAKO ĆE SE KORISTITI, KOJE SU POGODNOSTI, KAKO SE DOPUNJUJE?

0

BEOGRADSKA KARTICA – Verovatno vam je poznato da je Grad pre nekoliko dana raspisao tender za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog gradskog prevoza. Vrlo brzo se u javnosti pojavila informacija o novoj kartici za javni prevoz – Beogradskoj kartici. Prema rečima gradskih čelnika, jedan od uslova pomenutog tendera je da se nova kartica ne koristi samo za javni prevoz, već i za ostvarivanje određenih pogodnosti.

Beogradska kartica bi trebalo da izgleda slično kao Bus plus kartica uz nju će građani moći da koriste i plaćaju javni prevoz, ali i da dobijaju popuste prilikom ulaska u muzeje, pozorišta, na gradske bazene, da plaćaju Infostan i ostale gradske dažbine.

ZAMENA BUS PLUS KARTICA – KAKO I KADA?

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da će se razgovarati i sa ugostiteljskim i drugim maloprodajnim objektima o mogućnostima da i oni daju popuste za Beogradsku karticu. Dodaje se da se u tenderu tražilo i da se omogući dopuna novca na kartici uz pomoć reciklaže. Širom grada bi bili postavljeni automati gde bi građani ubacivali PET ambalažu, a umesto da za istu dobijaju novac, mogli bi prisloniti karticu i dopuniti je novcem za javni prevoz ili neke druge popuste.

Što se tiče Bus plusa, dopuna postojećih kartica će u narednom periodu funkcionisati uobičajeno, kako je ugovor sa firmom Apeks produžen aneksom dok ne dođe novi partner. Sve kartice mogu da se dopune na svim prodajnim mestim kao što je to bilo i do sada.

Kao još jedna novina, pominje se mogućnost uvođenja nove aplikacije koja će pratiti Beogradsku karticu, odnosno mogućnost plaćanja mobilni telefonom preko iste, kojom će takođe biti moguće i informisanje putnika u realnom vremenu o zastojima, promenama, izmenama reda vožnje, kao i slanje obaveštenja u vezi sa isticanjem, dopunom ili validacijom personalizovane ili nepersonalizovane kartice.

KAKO ĆE SE PLAĆATI PREVOZ DO PROMENE BUS PLUSA?

Izvor: Tanjug, Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar