ZLOUPOTREBA POLOŽAJA I PRIMANJE MITA – UHAPŠENI POLICAJCI I LEKAR SPECIJALSTA

0

Kako stoji u zvaničnom saopštenju MUP-a, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Policijske stanice Palilula Z. R. (1975) i A. P. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su prekoračivši granice službenog ovlašćenja i iskoristivši službeni položaj, bez pravnog osnova, raspisali potragu za vozilom „audi A7“, u nameri da od vlasnika vozila traže 6.000 evra kako bi ukinuli potragu i vratili automobil.

Po navedenoj potrazi, vozilo je privremeno oduzeto od vlasnika, nakon čega je osumnjičeni Z. R. od oštećenog tražio 6.000 evra kako bi ukinuo potragu i vratio mu vozilo.

Sumnja se da su Z. R i A. P., krivično delo počinili po nagovoru osumnjičene N. N. (1984), koji je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo podstrekavanje policijskih službenika na izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavi biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa vojnom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su lekara specijalistu Vojnomedicinske akademije M. M. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Osumnjičeni se tereti da je od pacijenta zahtevao 200 evra, kako bi mu, nakon operacije katarakte, overio nalog za priznavanje putnih troškova koje Republički fond za zdravstveno osiguranje refundira pacijentima koji imaju prebivalište van teritorije Beograda.

Sumnja se da je M. M. nakon operacije overio nalog, kao i da je od pacijenta na ruke primio 100 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: mup.gov.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar