ZBOG BOGINJA NOVE MERE I U PRIVATNIM VRTIĆIMA

0

Zbog epidemije malih boginja, kao i zbog sve većeg broja zaražene dece, uvedene su nove, strožije mere i u sve privatne vrtiće koji su u sistemu refundacije. Od nedavno, po preporuci Ministarstva zdravlja, u državnim vrtićima je počela da se sprovodi stroga kontrola vakcinacije dece. Deca koja nisu vakcinisana ili nemaju potvrdu zbog čega to nije učinjeno, za sada ne mogu u državne vrtiće.

Dopis MInistarstva zdravlja o strožijoj kontroli prosleđen je i ustanovma u privatnom sektrou. Ova mere će se primenjivati i u privatnim vrtićima u kojima gradska uprava subvencioniše boravak dece.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja, roditelji za svoju decu moraju nabaviti jednu od tri potvrde izabranog lekara pedijatra: da je dete vakcinisano, da nije vakcinisano zbog privremenih kontraindikacija ili da nije vakcinisano zbog trajnih indikacija, a na osnovu mišljenja Stručnog tima. Oni takođe napominju da je ovo oboljenje izuzetno opasno jer samo jedno bolesno dete može zaraziti svu ostalu decu koja nisu vakcinisana.

Pogledajte još:  GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar