ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PALILULSKE PIJACE, KADA JE OTVARANJE? (FOTO)

0

Radovi na rekonstrukciji pijace na Paliluli su završeni i u toku su funkcionalne probe unutar objekta, kao i tehnički pregledi. Nakon ovih procesa trebalo bi da usledi procedura pribavljanja upotrebne dozvole, a zatim otvaranje. Tačan datum početka rada pijace ipak još uvek nije poznat.

Kako su za Novosti naveli iz JKP Gradske pijace, trenutno se sređuje plato oko pijace, a ove radove izvode nadležne gradske službe. Nakon ovih radova i dobijanja upotrebne dozvole, očekuje se povratak zakupaca i opremanje unutrašnjeg dela pijace. Oni dodaju da će pravo zakupa prvo imati dosadašnji korisnici, kao i da će se za nove zakupce sprovesti procedura u skladu sa Pravilnikom o izdavanju pijačnog poslovnog prostora.

Rekonstruisana pijaca prostiraće se na oko 12.000 m2 i imaće četiri nivoa – dva pod zemljom u odnosu na Ilije Garašanina, a iz Ulice 27. marta će se ulaziti u prvi nivo gde će se nalaziti mlečna hala, menjačnica, zanatski deo i magacinski prostor sa hladnjačama na oba nivoa. Na nivou ispod zemlje nalaziće se parking prostor namenjen posetiocima.

Izvor: Novosti, E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar