ZATVARANJE ADE, KOŠUTNJAKA ILI CELOG GRADA – KOJE JOŠ MERE MOGU DA SE DONESU?

0

ZATVARANJE ADE – U Beogradu od danas važe dodatne mere na teritoriji grada, ograničeno radno vreme trgovninskih objekata, frizerskih salona i kladionica. Pored toga, već nedelju dana se priča o mogućem uvođenju dodatnih mera u Beogradu, kao jednom od gradova koji predstavljaju žarište korona virusa.

Iako je zabranjeno okupljanje na javnim mestima, poseta parkovima i zelenim površinama, svedoci smo da je lepo vreme prošlog vikenda ponovo izmamilo veći broj sugrađana na popularna mesta, poput Ade Ciganlije i Košutnjaka. Zato su gradski čelnici istakli da su spremi upravo ove dve lokacije, ali i Dunavski i Savski kej da zatvore, ukoliko tako propište Vlada. Ova mesta nisu obuhvaćena merom zabrane okupljanja u javnim parkovima, pa se smatra da je to potrebno regulisati.

Pored toga, država spominje i potpunu izolaciju i ograničenje kretanja za sve građane u trajanju od 24h. Struka na to kaže da se za Beograd još uvek nisu ispunili svi uslovi i da bi to bila „slamka spasa“. To bi se dogodilo u trenutku kada širenje zaraze korona virusom u Srbiji više ne može da se kontroliše, pa bi dve nedelje bez kretanja doveze do toga da virus ne može da opstane.

Povezano: 

DODATNE MERE U BEOGRADU U BORBI SA KORONA VIRUSOM

OD SUTRA IZMENJENO RADNO VREME FRIZERA I KLADIONICA

POČINJE DEZINFEKCIJA STAMBENIH BLOKOVA

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar