ZATVARA SE VRTIĆ U KOME JE PREMINULA BEBA?

0

ZATVARA SE VRTIĆ – Prema rečima gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka, prosvetna inspekcija je u vanrednom nadzoru kontrolisala privatni vrtić Ivin vozić u kome je pre dva dana preminula jednogodišnja devojčica. Inspekcija je tom prilikom utvrdila niz nepravilnosti u radu.

Kako je Gak naveo, utvrđeno je da vrtić nije imao zaposlenu medicinsku sestru na preventivi, iako je to zakonska obaveza. Takođe, utvrđeno je da je dete primljeno bez potvrde lekara da može u kolektiv, odnosno boravilo je u vrtiću bez zdravstvenog kartona, te da je krenulo u ovu predškolsku ustanovu pre napunjenih godinu dana života, iako u istom ne postoji mlečna kuhinja. Dodaje se i da su dve vaspitačice radile bez licence i mentora.

Sekretar je naveo da su u pitanju krupne nepravilnosti, kao i da to ne znači da pomenuti propusti imaju uticaja na ishod od pre dva dana. Dodao je da je to posao obducenata i tužilaštva i da će se oni sačekati za konačne zaključke, ali je upozorenje za sve privatne vrtiće da ne smeju imati sve zakonom zahtevano samo prilikom verifikacije i tokom inspekcijskih kontrola

Za kraj je istakao da će nakon zapisnika inspektora Sekretarijat uputiti Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporuku da se pomenuti vrtić privremeno zatvori.

TRAGEDIJA U ZEMUNU – DETE (1) PREMINULO U VRTIĆU

Izvor: Kurir

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar