ZABRINJAVAJUĆE – PROSEČNA STAROST LIFTOVA U BEOGRADU PREKO 40 GODINA

0

PROSEČNA STAROST LIFTOVA U BEOGRADU – U beogradskim zgradama postoji veliki problem sa starim liftovima koji se često kvare i koji su pre svega opasni za korišćenje, a o kojem se nedovoljno priča. Naime, Gradsko stambeno u Beogradu održava opremu prosečno staru čak 41 godinu, a sa rokom upotrebe od 25, prenose Novosti.

Kako navode iz Gradskog stambenog, njihove službe ulažu veliki trud kako bi liftove održali u funkcionalnom i bezbednom stanju. Zbog starosti istih, mnogi rezervni delovi se odavno ne proizvode ili ih je nemoguće naći na tržištu. Zbog ove situacije, majstori su prinuđeni da ručno izrađuju ili izlivaju rezervne delove, kako bi im se produžio životni vek.

Pomenuto preduzeće redovno šalje stambenim zajednicama obaveštenja o remontu i zameni dotrajalih liftova, ali nažalost potreba za promenom istih veća je od one koja je realizovana. Oni takođe nude stambenim zajednicama, koje su u njihovom sistemu održavanja, zamenu liftova na odloženo plaćanje. Cena prosečnog lifta, u zavistnosti od broja spratova i stanova, kreće se oko 25.000 evra, ali je i odziv stanara manji od željenog, gde se standardno javlja komšijska nesolidarnost.

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar