ZABRANJENE KESE – KAKO ĆEMO PAKOVATI ROBU NA PIJACAMA?

0

ZABRANA PLASTIČNIH KESA – Od 1. januara 2020. godine na snagu stupa potpuna zabrana korišćenja plastičnih kesa u Beogradu, u trgovinama i na pijacama. Moći će da se koriste samo specijalne biorazgradive kese, što je svakako najbolja opcija za trgovinske lance, ali šta je sa pijacama?

Pojedini prodavci na pijacama nisu ni upućeni u ovu odluku, a oni koji jesu, nemaju rešenje za pakovanje robe. Jedna od ideja jesu papirne kese, ali to automatski pada u vodu za sve veće količine i kupovine. Druga opcija jeste nošenje cegera na pijacu, što će opet u praksi biti problematično jer će se roba mešati u cegeru, veličina cegera takođe nije odgovarajuća za veće količine, a i podrazumeva plansku kupovinu, odnosno nošenje cegera stalno sa nama.

Zaprećene su visoke kazne za preduzetnike za one koji se ogluše o nove propise – 75.000 dinara za preduzetinike i 25.000 dinara za fizička lica.

Ribarnice koje prodaju svežu ili živu ribu svakako ne mogu koristiti papirne kese, te će oni sigurno preći na biorazgradive.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar