50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

ZA SUTRA NAJAVLJENA NOVA VRSTA ŠTRAJKA

0

Za sutra 20. septembar u centru Beograda najavljena je nova vrsta štrajka odnosno protestne šetnje. U pitanju su klimatski štrajkovi koje mladi ljudi u preko 2000 gradova u 120 zemalja sveta organizuju već mesecima unazad, sa ciljem podizanja vidljivosti problema izazvanih klimatskim promenama i povećanja pritiska na donosioce odluka da preduzmu nešto po tom pitanju.

Naredni globalni klimatski štrajk dešava se 20.09.2019. i u Beogradu će protesnu šetnju organizovati beogradska inicijativa Petkom za budućnost Zelena omladina Srbije. Šetnja će krenuti u 17h od Terazijske česme

Zahtevi organizatora su sledeći: 

Želimo činjenice! Mi danas nemamo informacije o stanju životne sredine u Srbiji. Svedoci smo zagađenja vazduha, vode i zemljišta ali ne znamo koliko je stanje zaista loše i na koji način ćemo poboljšati situaciju.

Zahtevamo hitnu klimatsku akciju! Želimo da Srbija donese plan za borbu protiv klimatskih promena koja će sadržati mere smanjenja emisija štetnih gasova, plan pošumljavanja i druge, nephodne mere.

Tražimo uvođenje ekološkog obrazovanja na svim nivoima obrazovanja! Generacije koje dolaze moraju imati znanja o životnoj sredini i veštine da je očuvaju.

Agenda događaja:

  • 17h – Okupljanje kod Terazijske česme
  • 17:15h – Obraćanje organizatora okupljenima – predstavnice Petkom za budućnost, Zelene omladine Srbije i Climate Strike Srbija
  • 17:45h – Šetnja do Studentskog trga
  • 18:00h – Predavanje o klimatskim promenama
  • 18:15h – Nastavak šetnje do Trga Republike
  • 18:30h – Predavanje o održivim gradovima i akcija na Trgu Republike

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar