VOZOM DO AERODROMA?

0

Malo je poznato da je još pre 10 godina postojala ideja da se centar grada i aerodrom povežu železnicom. To je tada predlagao glavni gradski arhitekta Đorđe Bobić, ali je sve ostalo na nivou mogućnosti. Međutim, sada se već konkretnije razgovara o ovim planovima u okviru Smart plana, pa se u naredne 4 godine planira proširenje sistema BG voza (linija ka Surčinu, ka Resniku, nove stanice u Zemun Polju i Altini i Košutnjaku).

Linija koja bi povezala aerodrom Nikola Tesla i grad išla bi od ulaska u Surčin pored samog aerodroma, pa bi se povezala na prugu Beograd-Novi Sad i završila u stanici Novi Beograd. Predviđa se da bi na ovaj način dužina linije bila 16 kilometara sa 6 stanica, a vozovi bi saobraćali u razmaku od 15 odnosno 30 minuta. Na ovaj način bi areodrom bio direktno povezan sa budućom glavnom autobuskom stanicom u Bloku 42.

Za sada, osim taksijem, do aerodroma Nikola Tesla voze dve autobuske linije i jedan miniautobus. Nova vozna linija bi koristila, ne samo turistima i putnicima, već i žiteljima Surčina, kao i svima koji rade u okviru vazdušne luke. Na liniji voza biće i tri velika parkinga koji bi bili u sistemu javnog prevoza parkiraj i vozi: na početnoj stanici u Surčinu, na autoputu kod petlje za aerodrom i na stanici Zemun. Na ovim tačkama bi se našla i stajališta za autobuse.

Ova linija voza do aerodroma Nikola Tesla bi trebalo da bude realizovana do kraja 2021. godine.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar