VOZAČI GSP-A NA NOVOJ OBUCI!

0

Za vozače GSP-a biće u narednom periodu organizovane dodatne obuke u cilju unapređivanja rada, prenose Novosti. Oko 300 šofera će pohaćati kurs bezbedne i eko-vožnje, a plan je da se pre svega smanji potrošnja goriva i produži vek vitalnim delovima vozila (poput menjača).

Obuka će se obavljati u šest grupa i trajaće oko 15 dana. Oni šoferi koji ne pokažu napredak, ponovo će ići na časove. Trenutno je u toku javna nabavka za obuku, a posle 20. marta biće poznato ko će obučavati vozače autobusa.

Obuka će se obavljati u pogonima Karaburma, Kosmaj, Novi Beograd Zemun, a sastojaće se od teorijskog, praktičnog i kontrolnog dela. Praktični i kontrolni deo pratiće parametre rada svih tipova menjača kojima raspolaže GSP, ali i upotrebu usporača prilikom kočenja, kontrolu vožnje pod konstantnim gasom, optimalno ubrzavanje i usporavanje vozila, poštovanje saobraćajne signalzacije i dozvoljene brzine i slično.

Nakon obuke, rad šofera će se pratiti i kontrolisati mesec dana, kako bi GSP, kao naručilac obuke, bio siguran da se vozači pridržavaju naučenog.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar