VOZAČ GRADSKOG PREVOZA NAPADNUT UZ PRETNJE SMRĆU

0

Iz Sidnikata Sloga gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd saopštili su da je njihov član Marko V. krajem prošle nedelje napadnut na radnom mestu uz pretnju smrću nezadovoljnog putnika. Incident se dogodio na liniji 65 na okretnici na Bežanijskoj kosi kada je vozača presreo putnik koji je bio nezadovoljan jer je dugo čekao prevoz.

Putnik je okrivio vozača za kašnjenje prevoza, nakon čega je vikao i pretio mu smrću. Vozač je pritisnuo panik taster, ali nije bilo odgovora, kao ni posle drugog puta kada je pritisnuo taster. Kako su iz sindikata naveli, nadležni su tek posle pola sata primetili da se alarm oglasio. Vozač je u međuvremenu pozvao policiju, koji su nakon dolaska uhapsili čoveka koji mu je pretio.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Iz sindikata su takođe naveli da je u pitanju lice koje je već bilo u zatvoru, a vozač autobusa je odveden na lekarski pregled, gde je konstatovano da je doživeo stres na radu te mu je otvoreno bolovanje.

Zbog ovakvih i sličnih situacija, sindikat Sloga apeluje na nadležne da poštuju mere i procedure koje su uvedene za zaštitu vozača, kao i da se razmotre dodatne efikasnije procedure.

Pročitajte i: KOJA SU VAŠA PRAVA U SLUČAJU NEZGODE U GRADSKOM PREVOZU?

Izvor: sloga.org.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar