VELIKO SREĐIVANJE CENTRA GRADA

0

Ovih dana su krenule pripreme za rekonstrukciju Trga republike, a kako je najavljeno, radovi na rekonstrukciji će trajati 420 dana, odnosno do novembra 2019. godine. Centralni plato koji vodi do spomenika knezu Mihailu, skoro je potpuno ograđen, tako da bi uskoro trebalo da bude zatvoren za prolaznike.

Najavljeno je da će se radovi pratiti uživo, a to je i omogućeno preko sajta Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Zanimljivo je što je jedna kamera okrenuta ka mestu gde se u večernjim satima okupljaju divlji taksisti.

rekonstrukcija-trg-centar

foto: Beograd uživo

rekonstrukcija-trg-centar

foto: Beograd uživo

Pored toga, iz budžeta Republike Srbije su obezbeđena sredstva, tako da je počela restauracija fasade Narodnog pozorišta u Beogradu. Radove će izvoditi firma Jugogradnja, koja ima rok od 150 dana da ih završi, a vrednost restauracije je više od 41 milion dinara.

Planirana je obnova i unutrašnjosti pozorišta, koja je poverena firmi SZR Stilski nameštaj Đorđević. U naredna tri meseca radiće se reparacija stolica i fotelja za publiku, a vrednost radova je više od 3,5 miliona dinara. Preko javne nabavke Narodno pozorište je, za blizu 13 miliona dinara, ugovorilo izradu tehničke dokumentacije, idejnih rešenja, idejnih projekata i projekta za izvođenje rekonstrukcije instalacija grejanja i klimatizacije.

U ulici Vase Čarapića počela je obnova na nekoliko starijih zgrada.

rekonstrukcija-trg-centar

foto: Beograd uživo

rekonstrukcija-trg-centar

foto: Beograd uživo

rekonstrukcija-narodno-pozorište

foto: Beograd uživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar