VELIKO BRAVO – AKCIJA SPASAVANJA DEVOJKE IZ POŽARA ODUŠEVILA SUGRAĐANE (VIDEO)

0

AKCIJA SPASAVANJA DEVOJKE IZ POŽARA – Kao što smo već pisali, juče 27. oktobra oko podneva izbio je požar u stanu na desetom spratu stambene zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu. U trenutku izbijanja požara, u stanu se nalazila 15-godišnja devojčica koja se tuširala.

Kada je primetila požar, nije imala gde od vatre, nakon čega je pobegla na terasu i počela da doziva upomoć. Nju su primetili radnici koji su na obližnjoj zgradi radili fasadu, koji su se odmah organizovali da pomognu zarobljenoj i bespomoćnoj devojci.

Pavle Gavura (36), Lazar Ereša (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30), su odmah sišli sa skele i otišli do stana, pokušali su da probiju vrata, ali bezuspešno. Nakon toga su sišli sprat niže do komšijinog stana, koji se nalazi odmah ispod stana u kojem je bio požar. Izašli su na terasu, a Pavleta su popeli na ogradu i vezali ga kanapom. Devojka je zatim preskočila ogradu, spustila se, a Pavle je prihvatio u naručje.

Devojka je u požaru zadobila opekotine prvog stepena i smeštena je u bolnicu, a vatrogasci su uspeli da požar lokalizuju nakon nekoliko sati. Snimak spasavanja koji se velikom brzinom proširio društvenim mrežama pogledajte u nastavku.

DANAS OBRAĆANJE PREDSEDNIKA POVODOM NOVIH MERA

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar