VAŽNE INFORMACIJE ZA SVE KORISNIKE TAKSI USLUGA U BEOGRADU

1

Sekretarijat za inspekcijske poslove, koji inače vrši redovne kontrole taksi prevoza i prevoznika, kao i kvaliteta pružanja taksi usluga, preporučio je svima koji taksi koriste da se upoznaju detaljnije sa informacijama koje im mogu koristiti.

Ako taksi naručujete telefonom ili SMS-om, trebalo bi da pozvete neko od registrovanih taksi udruženja. Ukoliko zaustavljate taksi vozilo ili u isto ulazite na taksi stajalištu, prethodno pogledajte da li vozilo ima registarsku oznaku BG .. TX, kao i krovnu oznaku taksi udruženja, koja je neoštećena, jasno vidljiva, sa čitkim slovima i brojevima.

Nakon ulaska u taksi, utvrdite trasu sa vozačem, a zatim proverite da li su taksimetar, cenovnik i taksi dozvola vozača vidno istaknuti. Nakon uključivanja taksimetra, na istom odmah treba da se pojavi iznos od 170 dinara, i ovaj iznos važi za sve tri tarife. Cena vožnje u prvoj tarifi je 65 dinara po kilometru (radnim danima od 6 do 22h), u drugoj – 85 dinara (od 22 do 06h, važi i u dane državnih praznka i nedeljom), dok je cena u trećoj tarifi 130 dinara po kilometru, a ona se primenjuje van obeleženih tačaka gradskog područja. Cena prtljaga je već uračunata u cenu prevoza. Preporuka je da se uvek uzme račun, koji treba da je jasno ispisan i overen pečatom prevoznika.

Ukoliko taksi vozilo koristite sa aerodroma, vozač u ovom slučaju samostalno utvrđuje trasu prevoza i nema obavezu uključivanja taksimetra. Ova usluga se naplaćuje prema potvrdi o fiksnoj ceni taksi prevoza koju prethodno možete dobiti na taksi pultu na aerodromu. Ne preporučuje se vožnja ako taksi vozač nudi nagodbu o ceni usluge bez potvrde o ceni taksi prevoza sa aerodroma.

Ako primetite neke nepravilnosti kod određenog taksi prevoznika, uočenu nepravilnost možete prijaviti Saobraćajnoj inspekciji.

Izvor: Beoinfo

Pogledajte još: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar