50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

VANREDNO STANJE I PODIZANJE CENA NAMIRNICA – KAKVA JE SITUACIJA?

1

PODIZANJE CENA NAMIRNICA – Pre više od mesec dana u Srbiji je zbog situacije sa korona virusom proglašeno vanredno stanje, nakon čega su građani počeli da kupuju veću količinu namirnica. Nakon najave najdužeg policijskog časa, ali i zbog Vaskršnjih praznika, gužve u marketima su ove nedelje bile još i veće od uobičajenih, a šta se dešava sa cenama proizvoda i namirnica u istima?

Pre tri nedelje sa radom je počeo jedinstveni kontakt centar republičkih inspekcija koji je u ovom periodu primio preko 3.000 žalbi građana o potencijalnom nezakonitom postupanju određenih privrednih subjekata. Ono na šta su se građani najviše žalili jesu upravo neuobičajeno visoke cene prehrambenih proizvoda.

Nešto veći broj žalbi stigao je u prve dve nedelje dok se prošle nedelje situacija malo stabilizovala. Nadležne inspekcije su do sada postupile po 96 odsto prijava. Ono na šta su se građani najviše žalili su veće cene životnih namirnica kao što su brašno, hleb, ulje, kvasac, voće, ali i cene lekova, sredstava za higijenu, dezinfekciju, maski, rukavica…

Bilo je i slučajeva da određene prodavnice nisu dozvoljavale kupovinu na rate ili da puštaju čekove odmah, kao i na obmane, odnosno da kupci dobijaju manje količine robe.

Što se tiče rada pomenutog Kontakt centra, najviše prijava dosad stiglo je tržišnoj inspekciji – 33 odsto, inspektoratu za rad 22 odsto, poreskoj inspekciji devet odsto, potom zdravstvenoj osam odsto, sanitarnoj šest odsto, a ostalima 25 odsto.

POZNAT DATUM KADA ĆE BITI UPLAĆENO OBEĆANIH 100 EVRA?

Izvor: Tanjug, 021

POGLEDAJ JOŠ: INFO

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Slavica Stanojevic on

    Ovo se zove SOK cena komad nara 200 din.
    KG.djumbira 1200 u Aman objektu
    Ko to moze da kupi to je samo deo
    Vetovatno ima jos proizvoda jescemo samo hleb i tako podici imunitet a o racunima da ne komentarisem e jadni mi tek cemo da placamo i da se razboljevamo od stresa

Ostavite komentar