NOVINA OD PRVOG SEPTEMBRA – UVODE SE ELEKTRONSKI DNEVNICI U ŠKOLE

0

Pred sam početak nove školske godine jedna velika novina. Naime, uvode se elektronski dnevnici, koji će postojati na posebnom portalu, a kome će pristup imati nastavnici, roditelji, direktor i učenici.

U planu je da se za početak, u pilot programu, elektronski dnevnici uvedu u 60 škola u Srbiji. Konkretan spisak škola nije objavljan, ali se pretpostavlja da će se na tom spisku naći i neka škola iz Beograda. Posle dvadesetog avgusta počeće se sa obukom nastavnika koji će biti u prvom talasu škola sa novim elektronskim dnevnicima, dok će se tokom školske godine projektu priključiti i ostale škole, a za najviše dve godine svi podaci u školama trebalo bi da budu isključivo elektronski.

Kako prenose Večernje novosti, planira se da se e-dnevniku može pristupiti iz nekoliko nivoa. Recimo, direktor će moći da upoređuje uspeh svoje škole sa drugima samo u anonimnim brojkama, bez mogućnosti da pristupi podacima druge škole. Na ovom projektu učestvuju i psiholozi, te su dali preporuku da nastavnici mogu pristupiti samo podacima svog predmeta, dok će razredni starešina moći da vidi sve rezultate nekog učenika. Roditelji će moći da vide sve ocene i nedolaske svoje dece, s time što je data preporuka da ocenu mogu videti posle 48h sati, što daje vremena deci da roditelje o uspehu u školi obaveštavaju lično.

Pored ovoga, planira se da na portalu postoji i e-lektira, za sve koji nisu uspeli da pronađu određenu knjigu.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar