USKORO NOVI RADOVI OD KOŠUTNJAKA DO PERE VELIMIROVIĆA

0

Kako je najavljeno, Bulevar patrijarha Pavla, saobraćajnica koja će imati četiri kolovozne trake, uzdignutu tramvajsku bašticu na sredini saobraćajnice i novu vodovno-kanalizacionu arteriju ispod ulice, uskoro bi trebao da dobije obeležja moderne saobraćajnice. Uređenje i proširenje bulevara na delu od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, potezu dugom 1.875 metara, trebalo bi da krene od septembra ove godine.

Kako su za Politiku naveli iz Direkcije za građevinsko zemljište, nakon pripremnih radova, uslediće polaganje četiri kilometara šina i isto toliko elektrovodova, postavljanje 49 stubova kontaktne mreže na kojima će se nalaziti i javno osvetljenje povezano sa više od 3,5 kilometra kablova za napajanje.

Kako su geotehnička istraživanja pokazala da postoji visok nivo podzemnih voda, biće potrebno da se tlo ispod saobraćajnice zameni. Zamena materijala će se obaviti na dubini od oko jedan metar, na deonicama gde je to potrebno.

U pitanju je druga faza radova, dok je u prvoj fazi fokus bio na izmeštanju korita Topčiderske reke. U ovoj fazi 920 metara korita Topčiderske reke izmešteno je za oko 20 metara ka istoku.

Rok za završetak radova na uređenju bulevara od Pere Velimirovića do Košutnjaka je 540 dana od uvođenja izvođača u posao.

Izvor: Politika, E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar