UMESTO 100 EVRA VAUČERI U ISTOJ VREDNOSTI?

1

UMESTO 100 EVRA VAUČERI – Juče je Unija poslodavaca Srbije prosledila Kriznom štabu za otklanjanje nastalih i sprečvanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu predlog za promenu jedne mere.

Radi se o četvrtok tački ekonomskih mera, odnosno direktnoj finansijskoj pomoći svakom punoletnom građaninu Srbije, nakon vanrednog stanja, u iznosu od 100 evra. Predlog Unije poslodavaca Srbije je da se umesto novca građanima dodeli vaučer u vrednosti od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa kojim bi mogli da se plate samo proizvodi domaćeg porekla ili usluge pružene od strane domaćih firmi.

Iz Unije poslodavaca Srbije smatraju da bi se ovime taj novac direktno vratio privredi, a da bi se u državnu kasu slilo 20% od PDV-a.

Kao primer šta se tim vaučerom može kupiti dato je da može biti deo avionske karte Air Serbia, prehrambeni proizvodi, obuća, odeća, aparati za domaćinstvo i slično, domaće proizvodenje, ali i ugostiteljske usluge, studentski domovi, komunalne usluge, račun za struju…

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Mnogo ste pametni, bolje vi kao unija poslodavca pobrini te se za zaštitu radnika 99% vas zabole za radnike…..a pare ima trošimo gde mi hoćemo a ne kako vi hoćete

Ostavite komentar