UKLANJANJE BESPRAVNIH RADOVA NA PALILULI

0

Prema rešenju gradskog građevinskog inspektora, juče u 10 sati započeto je uklanjanje bespravno izvedenih radova na objektu u Jelene Ćetković 3, pored Muzeja Jovana Cvijića, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

U cilju očuvanja sigurnosti okolnih objekata, građana i saobraćaja, neophodno je sprovesti pripremne radove koji će omogućiti da se izvršenje rešenja o uklanjanju bespravno izvedenih radova sprovede na bezbedan način.

Izvođenje radova u Jelene Ćetković 3 započeto je po rešenju koje je izdalo Odeljenje za građevinske poslove Opštine Stari grad, kojim se preduzeću „Kopitareva bašta” d.o.o. odobrava sanacija i investiciono održavanje uličnog prizemnog objekta u ovoj ulici.

Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove ustanovio je da je u toku izvođenja radova odstupljeno od izdatog odobrenja tako što je, umesto odobrene sanacije i investicionog održavanja, investitor započeo radove na dogradnji i rekonstrukciji objekta, što je građevinski inspektor u zapisniku konstatovao.

Odmah je zatvoreno gradilište i doneto rešenje o uklanjanju svih bespravno izvedenih radova a podneta je i odgovarajuća krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar