UKINUT GRADSKI PREVOZ, OD SUTRA IPAK VOZE VANREDNE LINIJE

2

UKINUT GRADSKI PREVOZ – Od juče 21. marta u 20h ukinut je javni gradski prevoz u Beogradu, ali kako je naveo predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, od sutra 23. marta na ulicama će se ipak naći autobusi na pojedinim vanrednim linijama.

Ovim linijama moći će da se voze građani koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju. Ova informacija će večeras biti istaknuta i na sajtu Grada Beograda i GSP-a. U pitanju su koridorske linije pomoću kojih će se povezati određeni delovi grada sa najvitalnijim ustanovama koje moraju da funkcionišu u vreme vanrednog stanja.

Nikodijević je istakao da će koridorske linije moći da koriste isključivo ljudi koji imaju radnu obavezu i papir na osnovu kojeg mogu da se kreću i u vreme zabrane kretanja koja je uvedena kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Napravljen je popis sa adresama svih koji rade u bolnicama kako bi mogao biti organizovan prevoz. Svi zdravstveni radnici prevoziće se besplatno.

Naglasio je da je potrebno da poslodavac izdaje radni nalog posebno za svaki dan. Da u koridorske linije ulaze samo osobe sa ovim nalogom, vodiće računa kontrolori i komunalni milicajci.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: Beoinfo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

2 коментара

  1. Sta je sa gradjanima koji imaju zakazane hemioterapije i zracenja?kako stici do terapije,cime?
    Taxi,od starog merkatora do instituta onkologije( Pasterova) 950din u jednom pravcu.(x2=1900din)
    Za pet dana( radioterapije) treba izdvojiti 9500dinara samo za taksi da bi se produzio zivot terapijama…..
    Tuzno……

    HVALA na odgovoru!

Ostavite komentar