UHAPŠENO PET DEVOJAKA IZ BUGARSKE NA KALEMEGDANU

0

Ponovo kriminalci iz Bugarske u Beogradu pronalaze svoj plen. Beograd je izgleda postao jedno od omiljenih destinacija bugarskih kriminalaca jer se sve češće pojavljuju kao izvršioci krivičnih dela.

Podsetićemo da je godinama prisutna njihova auto mafija na našim ulicama, a da su pripadnici beogradske policije nedavno uhapsili grupu bugarskih državljana koja je obijala stanove po prestonici. Ova banda je specijalizirala obijanje takozvanih sigurnosnih blindiranih vrata i razvila čak i svoj alat za te namene.

Ovog puta su uhapšene devojke, i to njih pet koje su džeparile uglavnom strane državljane i sumnjiče se da su se da su u Knez Mihailovoj kineskom državljaninu ukrale novčanik, a da su nekoliko dana kasnije u restoranu brze hrane na Studentskom trgu od drugog Kineza iz torbe izvukle kovertu sa novcem. Treća osumnjičena i dve maloletnice terete se i za krađu ranca sa novčanikom od turistkinje iz Grčke u jednoj od prodavnica u Knez Mihailovoj.

Hapšenje se dogodilo odmah nakon što su na Kalemegdanu nepoznatoj Poljakinji iz torbe ukrale novčanik. U petočlanoj bandi su i dve maloletne osobe. Bugarke su pristojno obučene i ničim se ne ističu posebno kako bi se uklopile u gradsko okruženje, a često vrebaju turiste kojih ima sve više pa je samim tim i Beograd zanimljiva destinacija lopovima iz okruženja.

Još jedna činjenica ih privlači u Srbiju, a to su blage kazne i često opcija da uz plaćenu kaznu i zabranu ulaska u našu zemlju na duži period budu samo vraćeni u Bugarsku.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar