50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

U PLANU JE NOVA POSLOVNA ZONA KOD BUBANJ POTOKA

0

Kao nastavak razvoja ekonomske zone kod IKEE pojavila se ideja za novu poslovnu zonu kod Bubanj potoka. Aleksandar Savić, predsednik Opštine Voždovac rekao je za Novosti da je ta opština pokrenula inicijativu, a da se trenutno priprema 40 hektara za otvaranje malih i srednjih preduzeća, neposredno uz auto-put Beograd – Niš.

Područje o kojem je reč se nalazi iza auto-pijace Bubanj potok i na njemu se trenutno nalaze neuređene zelene i poljoprivredne površine koje treba da se transformišu. Ukoliko se usvoji plan regulacije, koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, na prostoru od 40 hektara gradiće se objekti čija je ukupna bruto površina oko 300.000 kvadrata.

Ideja je nastala zbog toga što Opština Voždovac na lokaciji poseduje tri hektara, a ostalo bi grad otkupio, eksproprijacijom, od građana koji tu imaju njive. Lokacija je za poslovni kompleks interesantna jer se tu ukršta auto-put, obilaznica, a u planu je i izgradnja železničke pruge. Unutar tog placa izgradile bi se i saobraćajnice kao deo sekundarne mreže, a planira se i uvođenje trasa autobuskih linija javnog prevoza.

Planska dokumenta su pripremljena, a javna sednica Komisije za planove Skupštine grada održaće se 18. januara sledeće godine. U toku tog zasedanja, fizička i pravna lica koja su podnela primedbe, mogu diskutovati sa gradskim urbanistima.

Što se tiče placa na kojem se trenutno nalazi auto-pijaca, on nije obuhvaćen ovih nacrtom plana detaljne regulacije. Međutim, malo je verovatno da će ova čuvena auto-pijaca ostati ovako blizu nove razvijene ekonomske zone.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar