50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

U INSTITUTU DEDINJE OKO 90 OSOBA ZARAŽENO KORONA VIRUSOM

0

INSTITUT DEDINJE – Prema rečima direktora Insituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Milovana Bojića, na tom institutu trenutno je korona virusom zaraženo oko 90 osoba, od kojih je 67 zdravstvenih radnika. On je naveo da su se radnici zarazili od pacijenata koji nisu imali simptome virusa.

Takoše je dodao da je testirano ukupno 250 zdravstvenih radnika i pacijenata i da je pozitivan test na virus korona imalo 67 zaposlenih radnika i 14 pacijenata. Od ovog broja, 61 nema simptome, dok šestoro ima blago ispoljavanje. Od 67 zaposlenih, 11 su lekari koji su udaljeni sa posla.

Do širenja virusa je najverovatnije došlo jer su pacijenti asimptomatski dolazili u institut na zakazane intervencije, a lekari su ih operasali kao korona negativne, jer ove osobe nisu imale simptome korona virusa, dodao je Bojić. Takođe, navodi da će se buduće operacije morati raditi sa zaštitnom opremom za korona virus.

Testirani su i pacijenti koji su čekali intervencije, a od njih 17, pet je imalo pozitivne rezultate. Svi pozitivni pacijenti bi u toku dana trebali biti prebačeni u neku od kovid pozitivnih bolnica.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: TV Prva

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar