50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

U BEOGRADU UHAPŠENO SEDAM POLICAJACA

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije višeg javnog tužilaštava u Beogradu uhapsili su sedam policijskih službenika, penzionisanog veštaka saobraćajne struke i jednog građanina zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, u prvoj akciji, uhapšeni su policijski službenici Policijske stanice Zemun S.M. (1979), B.M. (1982) i M.Đ. (1987) koji se sumnjiče da su određena lica proveravali kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije o njima dostavljali fizičkim licima, koja su od njih te podatke zahtevala.

Osumnjičeni S.M. se tereti i da je zajedno sa policijskim službenikom Policijske stanice Surčin A.Ž. (1979), koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, skrivao tridesetogodišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora.

Oni se terete i da su uhapšenom građaninu Z.C. (1972), koji se sumnjiči da je počinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja, pomogli da tog muškarca prijavi na svoju adresu sa falsifikovanim dokumentima Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni policijski službenici S.M. i A.Ž. terete se i da su počinili krivično delo falsifikovanje novca, jer se sumnja da su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice od 50 evra.

Postoje osnovi sumnje da je S.M. počinio i krivično delo trgovina uticajem, tako što je posredovao da policijski službenik B.R. (1982), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, ne napiše kaznu za saobraćajni prekršaj osumnjičenom građaninu Z.C.

Osumnjičeni policijski službenici B.M. i M.Đ. terete se i da su zloupotrebili službeni položaj, tako što nisu zavodili prijave građana o počinjenom krivičnom delu prevare, već su oštećene spajali sa počiniocem krivičnog dela, koji je im je vraćao deo novca, a kako se sumnja, jedan deo novca davao je i osumnjičenim policajcima.

Takođe, B.M. i M.Đ se terete i za krivično delo primanje mita, jer su iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a štampali podatke o saobraćajnim nezgodama i za 25.000 dinara mesečno prodavali uhapšenom veštaku saobraćajne struke u penziji P.K. (1950), koji se sumnjiči za krivično delo davanje mita.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u ovoj akciji uhapsili su i policijske službenike Policijske stanice Zemun B.R. (1969) i D.Z. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da su prilikom uviđaja, iz stana jedne pokojne osobe, ukrali 88.000 dinara.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar