TUŽBA PROTIV SVIH DIREKTORA ŠKOLA JER SU ĐACI I ZAPOSLENI NOSILI MASKE

0

Više od 300 direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženo je jer su „uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama“.

Kako se navodi, krivičnu prijavu je podneo predsednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola. U toj prijavi direktori su optuženi za krivično delo ugrožavanje zdravlja i života zaposlenih i učenika škole. Na teret im se stavlja da su poštovali preporuke „nelegitimnog“ Kriznog štaba i da su time prekršili Ustav. Pokriće u prijavi je stav SZO da maske ne štite od virusa.

NAJAVLJENA JOŠ JEDNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Postupajući po krivičnoj prijavi, Treće javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da ispita direktore škola da li su i čije preporuke poštovali tokom i po završetku proglašenog vanrednog stanja.

Predsednik Društva direktora Srbije i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić ocenio je prijavu degradirajućom i omalovažavajućom. Takođe, najavio je sastanak sa ministrom prosvete Brankom Ružićem, ali i kontratužbu.

MOGUĆE USKLAĐIVANJE RASPUSTA U ŠKOLAMA?

izvor: Danas

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar