TRI VELIKANA DOBIJAJU SPOMENIK U BEOGRADU

0

Na sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojene su inicijative da tri velikana dobiju spomenik u Beogradu.

Spomenici će se podići Raši Popovu, Matiji Banu i Teodoru Jankoviću Mirijevskom. Takođe, usvojena je inicijativa za podizanje spomenika Večna vatra.

Što se podizanja spomenika Matiji Banu tiče inicijativ je pokrenula opština Čukarica. Matija Ban naselio se na prostoru današnjeg Banovog brda, bio je prvi koji je pokrenuo inicijativu za podizanje Hrama na Vračaru i po mnogo čemu bio zaslužan građanin. Spomenik će biti podignut ispred zgrade opštine Čukarica.
Zvezdarci su pokrenuli inicijativu da se na toj opštini podigne spomenik Teodoru Jankoviću Mirijevskom, koji je bio prosvetitelj i zadužen je za procvat građanske svesti. Koliko je voleo svoje poreklo iz sela Mirijeva govori i to što je dodao Mirijevski svom imenu i prezimenu.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar