TRG SLAVIJA – ŠTA ĆE BITI SA BISTOM DIMITRIJA TUCOVIĆA?

1

Rok za završetak radova na Slaviji, odnosno saniranja problema na platou na Slaviji bio je 31. avgust, ali to ipak ne znači je kraj uređenja. Prema rečima sekretara za investicije, u narednih dvadesetak dana ostaće da se postave klupe, što čeka fazu sagorevanja betona.

Kada je pitanju bista Dimitrija Tucovića, ranije je najavljeno da će ona biti vraćena na Slaviju, ali kada će se to dogoditi još uvek nije poznato. Radnici JKP Pogrebne usluge, gde je bista ostala nakon izmeštanja zemnih ostataka, su trebali da je postave do srede, ali prema najnovijim informacijama, ona će biti vraćena tek pošto Zavod za zaštitu spomenika odredi uslove za postament.

Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića su već sahranjeni u Aleji velikana, a kako su naveli iz Skupštine grada, u narednom periodu će JKP Pogrebne usluge i Zavod za zaštitu spomenika zajedno izaći na teren kako bi utvrdili šta je potrebno kako bi bista bila postavljena u najkraćem roku.

Prema nezvaničnim informacijama, postavljanje je odloženo zbog popravke slova na samom spomeniku, prenose Novosti.

Prema najavama, mobilijar bi trebao biti postavljen za dvadesetak dana, a do tada će verovatno i Dimitrije Tucović biti postavljen na planirano mesto. Ispod vidikovca, u planu je izgradnja info-centra. javnog toaleta i kioska i još uvek se ne zna kada će tačno svi radovi na Slaviji biti gotovi.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar