TREĆA SREĆA – KOCKE NA TRGU SE PONOVO UKLANJAJU?

1

KOCKE NA TRGU – Verovatno se sećate radova na Trgu republike koji su trajali od leta 2018. do kraja avgusta 2019. godine i ponovnog postavljanja kocki tokom jeseni prethodne godine, ali znate šta – to nije sve! Čuvene kocke na saobraćajnom delu trga, po svemu sudeći, biće dignute još jednom.

Razlog za nove radove na Trgu republike je ugradnja tramvajskih šina koje su preduslov za vraćanje tramvaja 1 koji bi saobraćao od Slavije do Kalemegdana, prenosi Politika. Direkcija za građevinsko zemljište nedavno je raspisala javnu nabavku, a u vezi sa izradom tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove.

IZMENE SAOBRAĆAJA NA VOŽDOVCU – RADOVI U 5 FAZA

Iz Direkcije su dodali da radovi obuhvataju uređenje Vasine i Uzun Mirkove ulice, dela Ulice kralja Petra i Akademskog trga. U tehničku dokumentaciju će se ugraditi i ranije usvojeno idejno rešenje tramvaja duž poteza Slavija – Kalemegdan, a ukoliko bude potrebno, u skladu sa rezultatima arheoloških istraživanja na Studentskom trgu, tehnička dokumentacija biće prilagođena rezultatima tih istraživanja. Rok za izradu tehničke dokumentacije je 290 dana, a procenjena vrednost nabavke je 25 miliona dinara.

Što se tiče radova, oni najverovatnije neće početi u narednih godinu dana, a još uvek se ne može tačno precizirati kada bi zaista mogla da krene ugradnja šina od Slavije do Kalemegdana. Ovi radovi će najverovatnije podrazumetavi raskopanje Ulice kralja Milana, Terazija, Kolarčeve, Trga republike, Vasine, Studentskog trga i Uzun Mirkove.

DO 2000 KAZNI U SAT VREMENA – OD DANAS SOKOLOVO OKO KAŽNJAVA

Izvor: Politika

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar