50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

TOKOM NOĆI PET POROĐAJA, DVE TRUDNICE ZARAŽENE VIRUSOM

0

TRUDNICE ZARAŽENE VIRUSOM – Kako su za RTS naveli iz GAK Narodni front, u ovoj ustanovi se trenutno nalaze dve pacijentkinje sa korona virusom i opterećnim anamnezama, a tokom protekle noći bilo je ukupno pet porođaja. U poslednja 72 stana imali su 59 porođaja i 15 carskih rezova.

Iz Narodnog fronta navode da su trenutno organizovani po vanrednom režimo i da primaju sve pacijentkinje u aktivnoj fazi porođaja, trudnice koje imaju bilo kakav ozbiljan problem i ginekološke pacijentkinje koje imaju ozbiljna krvarenja ili bolove.

Klinika je juče dezinfikovana, a kako je navela prof dr Ana Mitrović Jovanović, 75 zdravstvenih radnika je udaljeno s posla, od kojih je 46 bilo pozitivno na korona virus. U međuvremenu je utvrđeno da su još dva člana osoblja pozitivna na pomenuti virus.

Dve trudnice koje su takođe pozitivne i imaju opterećene anamneze, se trenutno dobro osećaju. Obe su u oko 35, 35. nedelji trudnoće, a očekuje se sa će jedna uskoro biti porođena.

Svim pacijentkinjama se poručuje da ne idu u bolnice ukoliko za to ne postoji potreba, a redovne kontrole bi trebalo odložiti za dve do tri nedelje.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: RTS

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar