SVE VIŠE ZARAŽENIH TRUDNICA – ŠTA DA RADITE AKO OSETITE SIMPTOME?

0

SVE VIŠE ZARAŽENIH TRUDNICA – Kako su za RTS naveli iz dnevne bolnice GAK Narodni front, u toj ustanovi ima mnogo više pozitivnih trudnica nego u prvom piku epidemiju. Ono što je važno za sve buduće mame koje osete simptome korona virusa, jeste da bi one prvo trebalo da se jave u kovid amublantu nadležnog doma zdravlja, dok kovid pozitivne trudnice sve preglede mogu obavljati, pored Kliničko- bolničkog centra Dr Dragiša Mišović, i u drugim ginekološkim zdravstvenim ustanovama. Dodaje se da GAK ima kovid odeljenje gde se porađaju trudnice i leče žene koje su kovd pozitivne.

Ukoliko trudnica u petom mesecu, na primer prokrvari ili ima bilo kakve druge simptome koji bi je uputili u ginekološku ustanovu, lekari GAK-a će je pregledati i zadržati na kovid odeljenju. Iz bolnice navode da trudnica koja nema samo simptome kovida, nego ima simptome u vezi sa trudnoćom, ona se javlja u prijemnu ambulantu i testira se uz pomoć brzog testa.

Lekari navode da prema našem iskustvu i iskustvu iz sveta, zaražene trudnice bi trebalo da budu bezbedne jer je bi ishod trebao biti najpovoljniji i po trudnicu i po dete.

OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U PREVOZU, POČELO KAŽNJAVANJE

ARENA SPREMNA ZA PRIJEM PRVIH PACIJENATA

Izvor: Mondo, RTS

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar