ŠVAJCARSKI MODEL ZA POGREBNE TROŠKOVE – ŠTA TO ZNAČI?

1

POGREBNI TROŠKOVI 2020 – Od ove godine počinje novi model usklaživanja naknadne za pogrebne troškove, a usklađivaće se na isti način kao penzije po takozvanom švajcarskom modelu.

Iznos od 41.650 dinara se utvrđuje na početku 2020. godine i važi do nove indeksacije čekova i primaće ga svi u Srbiji, bez obzira na troškove sahrane.

Osnov za isplatu biće original račun i fiskalni isečak, koje PIO fondu treba da dostavi osoba koja je platila sahranu korisnika penzije. Isplaćuje se iznos u visini naknade pogrebnih troškova prema datumu izdavanja računa, bez obzira na stvarni iznos troškova.

Račun treba da sadrži naziv i adresu onoga koji ga izdaje, ali i ime i prezime osobe koja je platila, ime i prezime umrlog korisnika, vrstu i količinu plaćenih usluga, i visinu PDV-a.

Penzije, ali i naknada, treba da rastu dva puta godišnje, po obrascu koji podrazumeva usklađivanje sa 50% inflacije i isto toliko rasta prosečne zarade.

izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Ne vidim nista novo oko sahrana, ali primetih na samom dnu, bez pojacanog naslova, tekst o PENZIJAMA. DA LI BI MOZDA TO TREBALO DA BUDE NA POCETKU.

Ostavite komentar